به گزارش دبیرخانه شورای عالی جهاد سازندگی، علیرضا خسرو بابایی دبیر کمیته بحران و حوادث طبیعی شورای عالی جهاد سازندگی در گفتگو با خبرنگار ما، تصریح کرد: با توجه به هشدار سازمان هواشناسی کشور مبنی بر ورود سامانه بارشی به جنوب کشور، سازمان هواشناسی برای پنج استان هرمزگان، جنوب فارس، جنوب غرب و غرب سیستان و بلوچستان، نیمه جنوبی کرمان و بوشهر نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان و پیشبینی وقوع سیلاب در پی بارانهای شدید، رعدوبرق، وزش باد شدید وگردوخاک، از ۲۵ فروردینماه همه سازمانها و دستگاههای مربوطه در آمادهباش قرار داشتند.
خسرو بابایی، عدم لایروبی به موقع رودخانهها را از جمله مهمترین دلایل وقوع سیلابها عنوان کرد و افزود: با ترمیم سیل بندها و لایروبی رودخانها در استان کرمان پیش از وقوع سیلاب از وارد شدن خسارات سنگین جلوگیری شد و الحمدالله در بسیاری از مناطق باران مسیر خودش رو طی کرد؛ با این حال سیلاب و بارندگیهای اخیر موجب خساراتی در بخشهای راه، کشاورزی و زیرساختهای شهری و روستایی در استانهای جنوبی شد.
وی در خصوص آسیبهای وارده به حوزه آبرسانی در بندر جاسک، اظهار کرد: به دلیل از بین رفتن محور روستایی و لولههای در مسیر، قطعی آب شرب ۲۰ روستا نیز اتفاق افتاده که رفع مشکلات پیش آمده از ساعات ابتدایی آغاز شد و اکنون این مشکل حل شده است و به جز ۴ محور در شهرستان جاسک، همه محورهای مواصلاتی استان باز و تردد جاری است.
خسرو بابایی ادامه داد: به علت شدت بارشها و احتمال جاری شدن سیلاب دستور تخلیه روستاهای پورشعبان و حسینآباد در شهرستان منوجان و روستای کروچان در شهرستان جازموریان صادر شد.
وی خاطرنشان کرد: سیلاب سبب طغیان رودخانه های فصلی و بارش سنگین در شهرستانهای قصرقند، بخش تلنگ، دشتیاری، بخش پلان، پیرسهراب و خسارت سنگینی به بخش کشاورزی، واحدهای مسکونی خشتی و گلی، راههای روستایی و زیرساخت های شهری و روستایی شده بطوریکه راه تعدادی از روستاها بسته شده و هیچ ارتباطی به سایر شهرستانهای همجوار و حتی یک روستا به روستای دیگری وجود ندارد.
دبیر کمیته بحران و حوادث طبیعی شورای عالی جهاد سازندگی در پایان تاکید کرد: نیروهای جهادی با طبخ و توزیع غذای گرم، اهدا البسه و بستههای معیشتی و نیز انجام اقدامات عمرانی نظير لایبروی مسیرها و خانهها در حال امدادرسانی به مردم هستند.