به گزارش دبیرخانه شورای عالی جهاد سازندگی، صادق مفرد عضو شورای عالی جهاد سازندگی در اولین جلسه کمیته مردمی فنی و مهارتی، مورخ ششم خردادماه که با حضور اعضای این کمیته برگزار شد، گفت: شهید رئیسی از همان ابتدا که در دولت مستقر شدند به دنبال تحقق شعار «دولت مردمی» در همه عرصه ها بودند که جزو بندهای بیانیه گام دوم بود و دولت سیزدهم اولین دولت بعد از بیانیه گام دوم بود که شروع به کار کرد.
وی با اشاره به چالشهای تغییر ساختارهای دولت به سمت مردمی سازی و کار نهضتی گفت: دولت علاوه بر مشکلاتی که از دولتهای قبل برجامانده بود با یک ساختار سختی مواجه شد که پذیرای این جنس حرفها نبود و حداقل در میدان عمل سیاست مشارکت مردمی در ساختار دولتها دنبال نمیشد.
مفرد تاکید کرد: دولت در این زمینه دو کار را انجام داد که یکی تشکیل شورای عالی جهاد سازندگی بود و یکی شبکه دستیاران مردمی.
وی افزود: در شبکه دستیراران مردمی سعی کردند در همه دستگاه های دولت حداقل فردی باشد برای ارتباط با مردم. یعنی فردی وجود داشته باشد که حرف مردم را گوش کند و ارتباط مستقیم دستگاه با مردم را برقرار نماید. شورای عالی جهاد سازندگی نیز به تغییر حکمرانی در کشور باید منتج شود و به تعبیری شبیه شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه تنظیمگری و سیاستگذاری و تصویب قانون را دنبال کند.
عضو شورای الی جهاد سازندگی گفت: معتقدیم به سبب اخلاصی که شهید رئیسی داشتند این کار با سرعت و قوت پیش خواهد رفت.
مفرد در این جلسه تصریح کرد: در شورای عالی اولا همه دستگاه های عضو باید کمیسیون بندی و عضو بندی شوند و در لایه های بالاتر در این شورا باید اسناد بالادستی مصوب شود. نقش کمیتهها مشاوره دادن و و ارائه طرح برای کمک به تصویب اسناد بالادستی میباشد. دوما میتههای مردمی که در حوزه های مربوطه تخصص دارند میتوانند جمع شوند و کار میدانی هم انجام دهند.
وی تاکید کرد: از نظر ساختاری ما کمیته ها را در سطح سیاستگذاری میبینیم اما برخی از طرحها را میتوانند به عملیات هم برسانند.
وی افزود: شأن اصلی کمیته مهارتآموزی این است که در این کمیته اصلاح هایی که در قانون باید مصوب شود را با بررسی دقیق مشخص کنند و در کنار این به برکت جمع شدن افراد در این کمیته ها امیدواریم به عملیات هم برسیم.
عضو شورای عالی جهاد سازندگی با اشاره به دیدار با رهبر انقلاب در رابطه با شورای عالی جهاد گفت: در جلسه ای که خدمت حضرت آقا رسیدیم ایشان به این قسمت تاکید کردند که مثل این موضوع احیای واحدهای تولیدی که انجام میشد غیر از بحث تنظیمگری کارهای روی زمین نیز انجام شود.
وی با اشاره به دیدار با شهید رئیسی قبل از آخرین سفر استانی ایشان گفت: یکی از ده طرحی که قبل از سفر آخر شهید رئیسی به ایشان منتقل کردیم و با دقت بررسی کردند طرح نهضت ملی مهارت آموزی بود.
در این جلسه آرمان عباسی، دبیر کمیته مردمی فنی و مهارتی ضمن اشاره به ارتباط اعضای کمیته با شبکههای مردمی در رابطه با نارساییهای قانونی در زمینه مهارت آموزی در کشور گفت: ساختارهای مهارت آموزی بی بند و بار در کشور داریم. مثلا هم سازمان فنی و حرفه ای داریم، هم دانشگاه علمی کاربردی، هم دانشکده های فنی مهندسی غیرانتفاعی، آزاد، پیام نور و سراسری را داریم. همه اینها هستند اما معلوم نیست برای بازار چه چیزی را رقم میزنند.
در این جلسه تمام اعضا نظرات خود را در رابطه با چگونگی اثربخش شدن بیشتر کمیته بیان کردند و در رابطه با پارهای از مسائل در حوزه مهارت آموزی کشور به بحث و گفت و گو پرداختند.